O IPIN-u

linija

 

"IPIN" je kompanija koja još od 1990. god. uspješno projektuje i izvodi radove u oblasti geoloških, hidrogeoloških, geofizičkih, geotehničkih istraživanja i zaštiti životne sredine. Prvo sjedište kompanije je bilo u Malom Zvorniku, a od 1998. god. sjedište je u Bijeljini, Ul. Vidovdanska br. 48.

"IPIN" ima dvije organizacione jedinice:

  • Institut za primijenjenu geologiju i vodoinženjernig
  • Inženjering

"IPIN" u radnom odnosu ima diplomirane inženjere, magistre i doktore nauka, te geobušače i majstore različlitih profila.

Prilikom istraživačko - projektantskih radova "IPIN" koristi bogat vlastiti fond naučne i stručne dokumentacije, koju prikuplja vec tri generacije univerzitetskih predavača.

Preduzeće ima u vlasništvu oko 1500 m2 adekvatnog prostora za administrativno - tehničke, specifične laboratorijske i projektantske radove. Na odvojenim lokacijama, u vlasništvu posjedujemo i oko 27.000 m2 zemljišta i halu površine 1300 m2 za servis i smještaj bušaćih garnitura, vozila i mehaniziacije, radioničku pripremu i obradu pribora i alata za bušenje, terenska ispitivanja i regeneracije bunara, te magacin rezervnog materijala i hemikalija.

#